Taarten bakken en decoreren
Annelies Bobeldijk
Taarten bakken en decoreren
11/25/2023
1 min
0

Cake of biscuit?

11/25/2023
1 min
0

Als je met het bakvirus bent besmet, dan ken je het wel…

Je wil alleen maar meer.


Meer bakken, meer leren, beter worden, nog lekkerdere dingen maken etc. etc.


Maar dan komen ook de vragen. Wanneer gebruik je nou wat? En wat is nou geschikt waarvoor?


We kennen het probleem en we gaan je erbij helpen.


In dit blog het antwoord op de vraag: Wanneer gebruik je cake en wanneer gebruik je biscuit?


Maar voor we antwoord op die vraag kunnen geven, vertellen we je eerst even wat nou eigenlijk precies het verschil is tussen cake en biscuit.


Wat is het verschil tussen cake en biscuit?

Hoewel beide baksels op elkaar lijken, zit er een groot verschil tussen cake en biscuit. 

De ingrediënten van een cake zijn, suiker, boter, eieren en zelfrijzend bakmeel.

In een biscuit zit enkel eieren, suiker en bloem (wij gebruiken ook nog maizena, maar dat hoeft niet). 

Het belangrijkste verschil tussen beide recepten is de boter.

Boter zorgt ervoor dat een cake zwaarder en steviger is, terwijl een biscuit lekker luchtig is. 

De boter in cake zorgt er ook voor dat een cake smaakvoller is.

Je kunt gerust een plakje cake eten (echt niet alleen bij begrafenissen), hartstikke lekker.

Een los plakje biscuit is geen feestje (misschien past dat beter bij begrafenissen 🤣), er zit kraak nog smaak aan en is wat droog.


Omdat een cake zwaarder en vetter is, vult het ook meer dan biscuit.


Goed, dat was even in het kort het verschil tussen beide baksels. Nu de vraag, wanneer gebruik je nou wat?


Wanneer gebruik je cake en wanneer gebruik je biscuit?

Wanneer je een gevulde en gedecoreerde taart gaat maken, gebruik je eigenlijk altijd biscuit. De vulling geeft smaak aan de luchtige biscuit.

Gebruik je cake, dan wordt je gedecoreerde en gevulde taart een zwaar en machtig geheel.

Het kan uiteraard wel, als dat je persoonlijke voorkeur heeft, maar wij gebruiken om bovengenoemde reden altijd biscuit voor onze taarten. 

Doordat een biscuit luchtiger is, zijn de taartpunten die je snijdt wanneer je met een biscuit werkt, groter dan de stukken die je serveert als je cake gebruikt. 

Iets om rekening mee te houden met de grootte van je taart ten opzichte van het aantal personen. 

In enkele gevallen heeft cake wel onze voorkeur. Mocht je een 3D-taart willen maken, je weet wel een taart in de vorm van een cijfer, een dier, een auto of welk willekeurig voorwerp dan ook, dan is een cake wel gemakkelijker om mee te werken.

Vanwege de stevigheid van cake is het makkelijker om een vorm te snijden in een cake dan in een biscuit.



Reacties
Categorieën